Nocomm. 2019

I samarbeid med

 
inviterer vi til
Åpen kongress for alle yrkesgrupper innen muskel- og leddbehandling

Dato: 18-19 Oktober 2019

Clarion Hotel® & Congress Oslo Airport


NoComm er en møteplass der yrkesgrupper innenfor muskel- og leddbehandling samles og tar til seg viktig og oppdatert informasjon og kunnskap innenfor avansert manuell medisin.
 NoComm skal ha en tydelig vitenskapelig profil, men samtidig en like tydelig klinisk kobling. Her skal alle som deltar kunne ta med seg noe hjem til sin egen kliniske hverdag.Følg også vårt arrangement på Facebook

 Med forbehold om endringer

(Oppdateres underveis)

Velkommen


Vi takker våre utstillere som stiller med ultralydapparat til workshops!

                                 
Alpinion Mindray GE EsaoteAnna Persdotter er årets konferansier.

Anna har arbeidet som Legitimert Naprapat i mange år. Hun har drevet sin egen klinikk og også treningssenter samt organisk restaurant med temaet generell helse. Hun jobber nå i sitt eget selskap FORM HOLISTIC som Naprapat, CBT-terapeut og også coach. Hun er også foreleser, kursleder, turoperatør, blogger og stolt podder.

"Helse og velvære fra et salutogent perspektiv er en hjertesak og det er min store overbevisning at vi Naprapater har noe stort og viktig å bidra i verden og i helsevesenet. Jeg fikk den store æren av å dele tankene mine med stolthet om vår fagforening, i svensk FOMM, i form av konferansier, og fikk den store æren å gjøre det igjen og igjen."


Jørgen Jevne

Foreleser fredag 18 oktober
Paradokser og (u)Helse

Workshop fredag 18 oktober
Skulderinstabilitet

Jørgen er kiropraktor og fysioterapeut. Han jobber til daglig i Hønefoss i klinikken Hønefoss Kiropraktikk og Rehabilitering. Han har holdt en mengde foredrag både i inn- og utland, spesielt innenfor moderne kunnskapsformidling på muskelskjelettområdet, og i senere år gjort seg bemerket med fagdagen #SexyShoulder som underviser deltagerne i skulderdiagnostikk og rehabilitering sammen med fysioterapeut Stian Christophersen. På Nocomm vil han holde foredrag «Paradokser og (u)Helse» som er skråblikk på moderne muskelskjeletthelse i 2019. Han vil også holde workshop i skulderinstabilitet som oppdaterer deltageren på forskningen innenfor denne subgruppen av skulderpasienter, samt gi praktiske take-home tips som deltageren får benyttet mandag morgen.


Diane Lee
Foreleser og holder workshop fredag 18 oktober.

Diastasis Rectus Abdominis – Implications for Assessment and Treatment of Thoraco-Lumbar-Pelvic Pain & Disability

Diane Lee er fysioterapeut og forsker på DRA og er en anerkjent foreleser innenfor dette feltet. Hun kommer på NoComm og oppdaterer oss om det siste innenfor hennes nåværende forskning og kliniske arbeid på klienter med mild, moderat og alvorlig diastase rectus abdominal (DRA).

Diane holder også en 2 timers workshop (begrenset antall plasser) for å demonstrere de ulike undersøkelsesmetodene knyttet til øvre, midtre o nedre DRA. Diane kommer også til å demonstrere hvordan undersøke DRA med UL. Hun kommer blant annet til å snakke om bukveggens rolle i forhold til funksjon av thorax, lumbal rygg og bekkenet.
Aleksander Chaibi

To forelesninger lørdag 19 oktober

Primære hodepiner: Diagnosekriterier og virkningsmekanismer ved behandling

Aleksander Chaibi er en av svært få i Norge med dobbel autorisasjon, både som kiropraktor og fysioterapeut. Han har over 15 års klinisk arbeidserfaring fra flere private og offentlige helsesentre som fysioterapeut i Norge, og som privat praktiserende kiropraktor både i Norge og utland. I 2016 leverte han sin doktorgradsavhandling på migrene ved det medisinske fakultet ved universitetet i Oslo og på Forskningssenteret, Akershus universitetssykehus HF. Han har publisert en rekke vitenskapelige artikler som også er presentert på nasjonale så vel som internasjonale kongresser. Han har vært vitenskapelige reviewer i over 20 anerkjente internasjonale tidsskrift. I dag jobber han som privatpraktiserende kiropraktor på Atlasklinikken, avd. Oslo, samt som forskningsmedarbeider ved Head and Neck Research Group på Akershus Universitetssykehus. Som forsker har han flere store og små prosjekter pågående, og er nå i gang med en ny stor studie på akutte nakkesmerter. I tillegg til flere verv i Norsk kiropraktorforening, er han ekspert rådgiver innen biomedisinsk hjerneforskning for The Brain Foundation, Netherlands."


Anna Hanfot & Anna Sjögren
Foreleser og har workshop lørdag 19 oktober

Manuell medicinsk behandling under och efter graviditet.

Anna Hanfot og Anna Sjögren er to legitimerte naprapater som har 13 års erfaring med å behandle gravide. De har vært involvert i 5 forskningsstudier ved Naprapath University i Stockholm og samarbeider med forsker Titti Lilje, som er legitimert naprapat og postdoc ved Sophiahemmet og Karolinska Institutet.
Anna og Anna har i flere år hatt kurs i medisinsk manuell behandling under og etter svangerskapet. De har utviklet manuelle metoder basert på forskningen som er tilgjengelig på denne sårbare pasientgruppen.

Under Nocomm holder de foredrag og en workshop hvor du lærer mer om begrepene PGP (Pelvic Girdle Pain) og PLBP (Pregnancy Related Lowback Pain). Hvem kan lide av dette, og hvordan ser prognosen ut i henhold til den nåværende forskningen? Hva betyr Form og Force nedleggelse? Og hva skjer med holdning, leddbånd, ledd, muskler og fashia under graviditet? Under workshopen lærer du også noen behandlingsmetoder og palpasjon av viktige strukturer. Utrolig viktig kunnskap for å kunne ta vare på denne pasientgruppen på best mulig måte og hjelpe dem med å redusere smerte. I dag får ikke disse kvinnene nok hjelp fra folkehelsen, og det er derfor vårt ansvar med vår solide kunnskap å gi dem denne hjelpen!
Kjartan Vibe Fersum

Foreleser fredag 18 oktober

Behandling og diagnostisering av langvarige muskel og skjelettplager- med fokus på Kognitiv Funksjonsrettet behandling

Kjartan er Fysioterapeut/Manuellterapeut og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen. Hans forskningsinteresse ligger innenfor behandling og diagnostisering av langvarige muskel og skjelett lidelser med spesifikt fokus på Kognitiv Funksjonsrettet Behandling (KFB). Han var prosjektleder og førsteforfatter for det første randomisert kontrollerte forsøket på KFB hvor det ble sammenliknet med manuellterapi og øvelser for langvarige ryggplager og 1 og 3 års dataene på dette ble publisert i The European Journal of Pain i 2013 og 2019. Han har publisert mange artikler innen dette feltet i andre peer reviewed tidsskrift de siste 10 årene. Han er også en del av forskningsgruppen bak pain-ed website (www.pain-ed.com) som prøver å formidle siste oppdaterte forskning innenfor KFB bade med tanke informasjon til allmennheten men også som en hjelp til andre helsearbeidere som jobber innenfor muskel og skjelett.Silje Torp
Workshop lørdag 19 oktober

Bli med på rå treningsøkt og inspirasjonsforedrag!

Silje Torp er skuespiller kjent fra bla Vikingane som skjoldmøyen Frøya, sertifisert mentaltrener og personlig trener, samt forfatter av treningsboka "Sterk med strikk".

"Alt for mange bruker livet sitt på å vente; på å få lov til å skinne, til å ta plass, til å gjøre feil, til å virkelig leve og utfolde seg. Men saken er den at man må bare sette i gang. Det er bare DU som kan leve DITT liv, og det blir garantert ikke feilfritt- men det er DITT genuine liv; et du forhåpentligvis med hånda på hjertet en gang kan si at du har levd til fulle.

Jeg brenner for å inspirere og motivere deg til å få øye på dine egne ressurser og muligheter, og ta grep om livet ditt! Ved å ta modige valg basert på hvem vi er og hva vi brenner for, -ikke hva vi tror forventes av oss!- har vi mer å gi til oss selv og verden rundt oss. Hver og en av oss er viktigere enn vi tror!" -Silje


Anna Knudsen

Workshop fredag 18 oktober

Bli synlig i sosiale medier

Anna Knudsen er grunnlegger og kreativ leder i Sommerfuglen Media. Et mediebyrå som hjelper små bedrifter opp og fram gjennom sosiale medier. Hun er i tillegg daglig leder i et utvekslingsbyrå og kvinnen bak almanakken byALLTHINGS som har solgt til 17 land – takket være smart bruk av sosiale medier. Og det er nettopp sosiale medier som er temaet når hun entrer scenen. Hvordan skaper du innhold som engasjerer nåværende og kommende følgere? Hvordan legger du en enkel og gjennomførbar strategi for de ulike kanalene? Og ikke minst – hvordan forvandler du passive følgere til betalende kunder? 

Tomas Sundelin & Christofer Engström

Workshop lørdag 19 oktober

Praktisk workshop i diagnostisk ultralyd

Tomas og Christofer jobber daglig med ultralyd i sine kliniske hverdager på klinikkene sine. Begge har bestått kursserien Basic og Advanced gjennom private utøverforeninger og har deltatt på kurs og kongresser i utlandet. 

I workshopen får du grunnleggende teoretisk kunnskap, lære begreper og enhetskunnskap. Workshopen vil være praktisk orientert. Målet med dagen vil være å gå gjennom strukturer som er viktige i en behandlers kliniske hverdag. De går gjennom håndtering av sonde, apparater, normal anatomi, patologier på et nivå som passer de som har tenkt på å skaffe seg utstyr eller nettopp startet men vil ha mer kunnskap og inspirasjon.
Der vil det være ultralydapparater fra de forskjellige leverandørene til stede på kongressen.


Vær med og etabler en stor kongress, ta del i fellesskapet! 


Samarbeidspartnere 2019

Ta kontakt med Jeanette @ naprapat . org ved interesse om samarbeid
DESIGN + CMS NETPOWER.NO DESIGN + CMS NETPOWER.NO