Nocomm. 2018

NoComm – Norwegian Conference of Manual Medicine.
Åpen kongress for alle yrkesgrupper innen muskel- og leddbehandling

2018


Målet med kongressen er å skape en møteplass der yrkesgrupper innenfor muskel- og leddbehandling samles, og tar til seg viktig og oppdatert informasjon og kunnskap innenfor avansert manuell medisin.
 nocomm. skal ha en tydelig vitenskapelig profil, men samtidig en like tydelig klinisk kobling. Her skal alle som deltar kunne ta med seg noe hjem til sin egen kliniske hverdag. 

I år feiret Norges Naprapatforbund 25 år, dette ble markert på kongressen.

   


Martin Asker var årets konferansier. Han er legitimert naprapat og har i 14 år jobbet med behandling og rehabilitering av idrettsskader, spesielt innen håndball. Han er også, siden 2014, doktorgradsstudent ved Karolinska Institutet i idrettsmedisin og epidemiologi, og arbeider med en avhandling med hovedfokus på funksjon av nakke-/skulderkomplekset og risikofaktorer og forebygging av skuldersmerter hos unge håndballspillere på elitenivå.Emilio "Louie" Puentedura, PT, DPT, Ph.D., OCS, FAAOMPT
Workshop torsdag; Spinal manipulation skills enhancement.
Foredrag 1, fredag; Proposed mechanisms and effects of spinal manipulation
Foredrag 2, fredag; Integrating Pain Neuroscience Education and spinal manipulation

• Ph.D. in Physical Therapy – Nova Southeastern University, Fort Lauderdale, FL - 2011
• DPT, Northern Arizona University, Flagstaff, AZ – 2005
• GDMT – La Trobe University, Melbourne, Australia – 1983
• BAppSc PT – La Trobe University, Melbourne, Australia – 1980

Dr. Puentedura’s primary research interests are clinical effectiveness and mechanisms of spinal manipulation, neurodynamic interventions, and neuroscience education for chronic pain.
Ian Houghton

Foreleste fredag, og holdt workshop lørdag.

• Dr of Naprapathy, Scandinavian College of Manual Medicine, 2010
• Certified Strength & Conditioning Specialist, NSCA, 2010
• Kostholdsveileder, AFPT, 2006
• Certified EHFA Personal Trainer 2005 (Holds current best exam results (99,6%))
• Massage Therapist, Manumedic, Oslo, Norway, 2004
• Sports Science, University of Stavanger, 1 yr full time study, 2004 – 2005
+ Over 35 kortere kurs innen trening og helse.

Ian er hjernen bak App´ene “iCommit” og  “Personal Trainer Organizer”. Han har også forelest på AFPT sin convention sammen med flere andre internasjonalt anerkjente personligheter innenfor treningsbransjen helt siden 2014. Ian driver nå SHP Dubai og er blitt internasjonalt anerkjent for sin kunnskap.Benjamin Christensen

Benjamin er en ettertraktet naprapat, personlig trener, forfatter og foredragsholder. Han er deleier i Webcoaching AS, og jobber på Optimal Trening og Optimal Klinikk på Bislett. Benjamin foreleser innenfor emnene trening, helse og smerte. Benjamin har stor interesse for evidensbasert applikasjon av styrketrening i rehabiliteringssammenheng. Han har skrevet tre bøker om styrketrening sammen med Martin Norum, der flere av dem har vært på bestselgerlistene. Til daglig jobber Benjamin jobber som foreleser i AFPT og holder kurs for personlig trenere under utdannelse, og bidrar på videreutdannelseskurs for trenere og terapeuter.Peter Døving
Manuellterapeut og fysioterapeut. Han har tidligere jobbet på NIMI Ullevål og er nå ansatt på Legevakt Vest. Han har lang erfaring innen idrettsmedisin og rehabilitering, er utdannet innen veiledning og kognitiv terapi. Peter er også godkjent veileder for masterstudenter i Manuellterapi samt kurs- og foredragsholder innen idrettsmedisin og manuellterapi. Han har tidligere forelest ved Nocomm med hovedfokus på øvre cervikalen, hodepine og multisyke nakkepasienter. Han fikk meget gode referanser.
Christian L. Enstad
Christian er fysioterapeut ved Atlas Medica i Tønsberg. I hans klinisk hverdag er ultralyddiagnostikk og trykkbølgebehandling sentrale verktøy. Tidligere har han også jobbet som produktspesialist på begge disse modalitetene. Han har eksamen i ultralyddiagnostikk fra Manuellterapeutenes Servicekontor og er sertifisert bruker av avansert trykkbølgebehandling fra Storz Medical.
Silje Holstad, og Arve Hembre
Silje er Fysioterapeut og styremedlem i PFF (Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund). Hun er en imøtekommende og faglig engasjert terapeut ved Apexklinikkens spesialist team. Silje spesialiserer seg innen diagnostisk ultralyd og injeksjonsbehandling. Hun har tatt alle Basic og Advanced kurs til PFF, samt flere kurs i injeksjonsbehandling og prosedyrer. 

Arve er Naprapat ved Apexklinikken i Oslo og jobber i tillegg n
oen timer på Myoklinikken på Torshov.  Han har stor interesse for idrettsmedisin og har hovedansvaret for flere av samarbeidene med lokale idrettslag og deres medisinske team på klinikken, blant annet Kongsvinger IL.  Arve spesialiserer seg også innen diagnostisk ultralyd og injeksjoner hvor han er en del av klinikkens spesialistteam. Han har gjennomført alle kursmodulene til PFF samt kurs i prosedyrer og injeksjonsbehandling i tillegg til flere ultralydkongresser.

Jan Henrik Opsahl
Radiolog og spesialist i idrettsmedisin. Jan Henrik holdt workshop lørdag i ultralyd.


Vær med og etabler en stor kongress, ta del i fellesskapet!
Vennlig hilsen NNF’s prosjektgruppe for nocomm.

 

Samarbeidspartnere 2018

          

DESIGN + CMS NETPOWER.NO DESIGN + CMS NETPOWER.NO