Lars Haugvad, MSc, PT

Lars fullførte sin bachelor i idrettvitenskap ved Norges Idrettshøgskole i 2007 før han gikk videre til fysioterapi i Nederland og avsluttet sin master i manuellterapi ved universitetet i Bergen i 2014, med hovedoppgave innen Neuroscience Education. Han har siden 2010 vært fysioterapeut og Manuellterapeut for landslaget i skihopp og 2014 tok han rollen som Medisinsk koordinator for helseteamet til dame og herrelandslaget. I tillegg til skiforbundet jobber han nå ved Olympiatoppen i Oslo og har arbeidet med utøvere under både Sochi2014 og Rio2016. Han sitter i styret i faggruppen for idrettsfysioterapi og fysisk aktivitet (FIFA) i Norsk Fysioterapi Forbund og sitter samtidig i Kongresskomiteen for gjennomføring av Skandinavisk Idrettsmedisinsk kongress på Norefjell 4.-6. nov 2016.
 
Lars arbeider nå også med to forskningsprosjekt innen helsemonitorering for Senter for Idrettsskadeforskning (OSTRC) der de blant annet implementerer den biopsykosiale modellen i forebyggende arbeid for idrettsskader. På SoMe er han moderator i gruppen Nevrovitenskap og jobber for faggruppen for Manuellterapi med å publisere og diskutere evidensbasert praksis på nett. Han har undervist som Høgskolelektor på Bjørknes høgskole siden 2010 i fag som «research", "anatomi og undersøkelse" og «treningsterapi», og holder jevnt foredrag innen smertefysiologi og kommunikasjon for ulike bedrifter og faginstitutt.

Lars holder følgende to foredrag fredag 11 november:

1: What do we know concerning prevalence/ incidence of- and the reliability of diagnosing neck/shoulder complaints? How can we diagnose having the bio psychosocial model at hand?

2: Neck and shoulder complaints in today's manual medicine, how do we facilitate healing; by hands, words or action?

DESIGN + CMS NETPOWER.NO DESIGN + CMS NETPOWER.NO