Eva Skillgate, Dr Med Sci, DN

Eva Skillgate er docent i epidemiologi og legitimert naprapat. Hun arbeider som forsker og sjef for Musculoskeletal & Sports Injury Epidemiology Center, ved Institutet för Miljömedicin, Karolinska Institutet. Eva er også forhenværende rektor för Naprapathögskolan i Stockholm.

Hennes fremste forskningsinteresse er muskel- og skjelett epidemiologi med fokus på rygg- og nakkesmerte samt epidemiologi innen idrettsmedisin.

Etter sin eksamen som naprapat i 1988 arbeidet Eva klinisk med hovedsakelig rygg- og nakkepasienter, i 14 år. Etter å ha tatt sin master i folkehelsevitenskap i 2003 startet hun sine PhD-studier i epidemiologi. Hon var den første naprapaten som presenterte sin avhandling i 2007.

Eva hadde en turnustjeneste ved Uppsala Universitet og Toronto University i 2008 og 2009 og startet deretter forskningsgruppen Musculoskeletal & Sports Injury Epidemiology Center (MUSIEC) med målsetning å skape høykvalitativ, tverrfaglig forskning innen forebygging, risiko, prognoser, diagnoser, rehabilitering og behandling. I forskningsgruppen inngår naprapater, fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater som arbeider sammen med pasienten i fokus.

Eva har publisert en bok og cirka 30 vitenskapelige artikler i internasjonelle vitenskapelige tidsskrifter. Hun har veiledet syv PhD-studenter og fem master-studenter innen yrkesgruppene naprapat, fysioterpeut och kiropraktor.

Eva holder foredrag, fredag, med tema:

Musculoskeletal & Sports Injury Epidemiology Center – projekt om naprapati av naprapater vid Karolinska Institutet

og

Evidens i det kliniska arbetet.

DESIGN + CMS NETPOWER.NO DESIGN + CMS NETPOWER.NO