nocomm. 2014

"Overhead athletes and their injuries; prevention, treatment and rehabilitation".

Kongressen ble avholdt 13.-15. november 2014 i Trondheim, i nye kongresslokaler på Rica Hell Hotell ved Værnes Lufthavn

Fullstendig program kan du se her.

Workshop-holdere torsdag og hovedforelesere fredag:

Ann Cools, PhD, PT, Acc. Professor Ghent University

Dr. Ann Cools er fysioterapeut,  jobber som Associate Professor ved Department of Rehabilitation Sciences and Pysiotherapy, Ghent University i Belgia og er en global autoritet innen blant annet behandling og rehabilitering av overhead-relatert problematikk. 

Stig Haugsbø Andersson, PT, MSc, PhD-student

Stig Haugsbø Andersson er stipendiat ved Senter for idrettsskadeforskning. Han er tidligere aktiv håndballspiller og har siden 2014 vært tilknyttet Norges håndballforbund som en del av helseteamet rundt herrelandslagene. 

Fredrik Johansson, Leg. Naprapat, MSc, PhD-student

Fredrik Johansson er leg. naprapat og har siden han ble uteksaminert i 1997 arbeidet med idrettsmedisin, spesielt i svensk elitetennis. Fredrik har hatt ansvaret for rehabilitering og fysisk trening av elitespillere og landslaget i svenske Tennis Association siden 2006. Siden 2011 har han vært doktorgradsstudent ved Karolinska Institutet / Universitetet i Ghent, Belgia. Hans forskning fokuserer på forebygging av skulderskader hos elitespillere i tennis.

Workshop-holdere lørdag:


Hilde Fredriksen, PT, MSc
"Rehabilitering ved kastrelaterte skulderplager"


Hilde Fredriksen er manuellterapeut og spesialist innenfor idrettsfysioterapi. Hun har 30 års erfaring som fysioterapeut i toppidrett og har vært en del av fysioterapiteamet i fem olympiske leker. Under OL i London 2012 var Hilde sjefsfysioterapeut for den norske OL-troppen. 

Martin Asker, Leg. Naprapat, MSc, PhD-student
"Funksjonell undersøkelse av nakke-/skulderkomplekset hos utøvere innenfor kastidretter"


Martin Asker er legitimert naprapat og har i 14 år jobbet med behandling og rehabilitering av idrettsskader, spesielt innen håndball. Han er også, siden 2014, doktorgradsstudent ved Karolinska Institutet i idrettsmedisin og epidemiologi, og arbeider med en avhandling med hovedfokus på funksjon av nakke-/skulderkomplekset og risikofaktorer og forebygging av skuldersmerter hos unge håndballspillere på elitenivå. 


Nidal Awad, Leg. Naprapat
"Hvordan kan jeg som kliniker ved hjelp av manuell behandling hjelpe pasienter med skulderproblematikk"

Nidal Awad er legitimert naprapat og har virket som naprapat i 20 år. Nidal har siden 2002 vært veileder og spesialistlærer innenfor manuelle teknikker ved Naprapathögskolan i Stockholm. Han er også en verdsatt foreleser og kursholder innen videreutdanning for manuelle terapeuter.


Takk til alle som tok del i fellesskapet og var med og etablerte en stor kongress!

DESIGN + CMS NETPOWER.NO DESIGN + CMS NETPOWER.NO