TILGJENGELIGE: Fysioterapeut Halvor Vang treffer du mandag og onsdag, ernæringsfysiolog Stine Kindølshaug treffes tirsdag og torsdag og naprapat Lene Tuveng er på kontoret i Kompetansesenteret hver dag.Foto: MARIT ARNESEN

Helsehagen med tilbud for muskler, skjelett og ernæring

Felles dør til helsetilbud

En fysioterapeut, en naprapat og en ernæringsfysiolog har gått sammen og dannet Helsehagen i Kompetansesenteret på Tynset.
Publisert 10.03.2015 kl. 13:29 Oppdatert 10.03.2015 kl. 19:24

Tips en venn på e-post:Fysioterapeut Halvor Wang har holdt til i lokalene i fem år. Naprapat Lene Tuveng i Fjellregionen Naprapati kom tilbake til Tynset i fjor, og ernæringsfysiolog Stine Kindølshaug har drevet bedriften sin hjemmefra.

Selv om de dekker forskjellige fagområder, utfyller de hverandre.

– Har jeg en pasient som jeg vet kan ha større utbytte av å få behandling hos Lene, kan jeg sende vedkommende dit med en gang, forklarer fysioterapeuten.

– Og andre vegen, smiler Tuveng.

– Mye smerter kan henge sammen med livsstil og kosthold, kommenterer ernæringsfysiologen.

De setter alle tre pasienten og hele mennesket i fokus, og mener de kan gi et helhetlig tilbud gjennom hverandre.

For å få behandling i Helsehagen må du ikke gjennom fastlegen.

– Nei, våre foretak er private, og det er bare å ta kontakt direkte med oss, forklarer Wang.

Selv om trekløveret har fullt trøkk av pasienter, har de ikke lang ventetid, og den som trenger akutt hjelp får behandling. De tar også ekstra vare på personer med langtidslidelser.

– Vi gjør alle tre våre egne vurderinger på hva som er årsak til den enkeltes smerte gjennom gode samtaler og grundige undersøkelser, forklarer naprapaten.

De tror også det er et gode for pasientene at de er kolleger og har et fellesskap hvor de kan diskutere problemer og behandlingsformer.

– Vi har selvfølgelig taushetsplikt, men kan diskutere behandling generelt, understreker Tuveng, og legger til at de også har tett samarbeid med leger.

– Men hvorfor skal jeg gå til en naprapat og ikke til fysioterapeuten?

– Naprapati går på ledd og nervemobilisering, forklarer Tuveng.

Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler.

Fysioterapeuters kunnskapsfelt er kropp, bevegelse og funksjon.

– Men ringer du feil, er det ikke noe problem. Vi samarbeider, smiler hun.

– Jeg gir råd om kosthold og livsstil i forhold til livsstilsjukdommer, allergier, trening og i forhold til forskjellige faser i livet. Jeg vurderer det generelle kostholdet ditt, opplyser Kindølshaug.

Ernæringsfysiologen holder kurs og foredrag.

Les mer om:  Nord-Østerdal  Nyheter 

På forsiden nå